11 februari, 2015

Om Oss

Vi finns i Töjby, ca 65 kilometer söder om Vasa, Finland.

Granös Grönsaker Ab grundades år 1996 av Ulf och Tuula Granö. Från början odlades gurkor i hela anläggningen som då var på 6 000 m2.

Intresse för att prova på något nytt har alltid funnits, så genom åren har vi provat odla olika sorters grönsaker och specialsorter. År 2002 började vi odla körsbärstomater i hela anläggningen.

År 2007 expanderades anläggningen med ett blockhus på 6 000m2. Anläggningen består nu av 6 stycken växthus med en total areal på 12 000 m2.

År 2015 började dottern Emma med sin fästman Sebastian jobba i växthusen och inom snar framtid sker generationsväxling inom företaget. Samma år öppnade vi vår gårdsbutik som finns vid våra växthus.

Från januari 2016 har vi odling året om. En liten del av anläggningen är säsongsodling.
Idag odlas tomat, körsbärstomat och specialtomat i våra växthus. Vi har låg personalomsättning vilket gör att vår personal är kunnig, har lång erfarenhet och trivs med sitt arbete.

Rent Inhemskt
Vi är auditerade och uppfyller kraven för riktlinjer för kvalitetsodling och får därför använda oss av hjärtbladsmärket (rent inhemskt). Vi är också SMAK-certifierade och uppfyller produktionsreglerna för Sigill Kvalitetssystem Ab’s standard för IP Frukt & Grönt Grundcertifiering.

puhtaastirent-ny