22 marraskuu, 2017

Viljely

Meillä on 12 000 m2:n alueella noin 30 000 tomaatintainta. Jokaisesta taimesta huolehditaan erikseen, ja ne tarkistetaan useita kertoja viikossa. Jokainen tomaatti poimitaan käsin. Työvoiman vaihtuvuus on pientä, minkä vuoksi henkilöstömme on osaavaa, heillä on pitkä kokemus ja he viihtyvät työssään. Tavallista pyöreää tomaattia, kirsikkatomaattia ja hunajatomaattia kasvatetaan talvisaikaan suurimmalla osalla viljelyalasta.

Tomaatintaimet vaihdetaan kahdesti vuodessa, ja kasvualusta uusitaan aina istutuksen yhteydessä.

Taimet kasvavat riippuvissa kouruissa, minkä ansiosta voimme kierrättää ylimääräisen kasteluveden ja säästää siten kustannuksia ja luontoa. Yksi tomaatintaimi kasvaa noin 12 metrin korkuiseksi ennen kuin se vaihdetaan.

 

Pölytys
Jotta tomaatintaimi tuottaisi tomaatteja, se tarvitsee pölytystä. Sitä varten kasvihuoneissamme on kimalaisia. Kimalainen ei selviä talvella keinovalossa. Pölytämme talvella jokaisen taimen käsin useita kertoja viikossa.


Torjunta

Kasvihuoneeseen voi päästä myös tuhoeläimiä joko ulkoa tai muista kasvihuoneista. Käytämme niiden torjuntaan ja ennaltaehkäisyyn hyvin paljon biologisia tuotteita. Biologinen torjunta tarkoittaa tuhoeläinten torjumista luonnollisten prosessien, kuten muiden elävien organismien avulla.